FAKTA OM TERMORUDER

Det er vigtigt at du vælger den rigtige termorude, fordi dine ruder har afgørende indflydelse på indeklimaet i både rum og bygning.

Karl E kan levere et bredt udvalg af termoruder, hvilket sikrer at du altid kan få en termorude,som passer optimalt til netop dine behov og ønsker – vender dit hus f.eks. mod syd kan du faktisk spare helt op til 50% af dit årlige varmeforbrug ved at vælge den rigtige termorude!

Vidste du det om vores termoruder?

Alle termoruder fra Karl E er energivenlige – det betyder at du sparer penge på varmeregningen.
Den rigtige funktion i termoruder giver et lavere energiforbrug, en lavere varmeregning og et bedre indeklima.
Termoruder fås med forskellige typer belægninger og efterbehandlinger, som gør at de bl.a. kan være solafskærmende eller lydreducerende.

Kvalitets-termoruder tilpasset netop din situation

Alle vores almindelige termoruder er også såkaldte “energiruder”, der betyder at de er bedre til at optage varmen fra sollyset end almindelige ruder. Derudover tilbyder vi også en række ekstra funktioner, som f.eks. lydisolering  indbrudshæmmende glas, indbyggede persienner og meget mere.
Du kan også vælge designglas, som man ikke kan kigge igennem til eksempelvis badeværelse eller entré. Mulighederne er mange – valget er dit!

STØJDÆMPENDE RUDER

Støj er et voksene miljøproblem – ikke mindst langs stærkt trafikerede gader og veje med tung trafik.

Med lydreducerende glas kan problemet løses effektivt – både i facader og indvendige skillevægge.

Glassets lydreducerende egenskaber kan optimeres i forhold til den støjtype der skal dæmpes, ved ændring af glassets tykkelse og/eller afstanden mellem glassene.

Ønsker man f.eks. at dæmpe lavfrekvent lyd, kan man øge glassets tykkelse, så ruden bliver tungere og lydbølgerne ikke så let kan sætte den i svingninger.
Er der tale om højfrekvent lyd, kan løsningen være at benytte lamineret glas og/eller at øge afstanden mellem glaslagene.

Også udformning af karm, ramme, fuger og ventiler har indflydelse på vinduets lydreducerende egenskaber. Derfor bør du se en testrapport på netop det vindue du er interesseret i.

Henvend dig trygt hos Karl-E, hvis du ønsker et bud på en effektiv støjdæmpende løsning, specielt udformet til dine krav.

SOLAFSKÆRMENDE RUDER

Får solens varme og lys lov til at trænge igennem ruderne, opstår ofte et dårligt indeklima i form af uhensigtsmæssigt høje temperaturer, som kan fjernes med meget energikrævende ventilations- og aircondition-anlæg.

Med solafskærmende termoruder kan op til 85 pct. af solenergien holdes ude. Indeklimaet bliver mere enkelt at styre året rundt. Glassene som anvendes i disse termoruder er belagt med et eller flere lag metal. I visse glastyper er reflektionen som i almindeligt glas, og lysgennemgangen meget høj.

De solafskærmende glas monteres altid som det yderste glas. Glasset kan hærdes for at modstå risikoen for termiske sprængninger på grund af en stærkere varmeabsorbtion. Risikoen for sprængning er størst, når ruderne er placeret, hvor der kan forekomme slagskygger.

STANDARD RUDER

Principperne for fremstilling af termoruder er enkle, men der kræves stor omhu og præcision i fremstillings-processen.

Standardruden består af 2 lag klar floatglas med atmosfærisk luft imellem.

Glassene er tæt samlet omkring en afstandsprofil i aluminium eller galvaniseret stål. Afstandsprofilen er normalt enten 6, 9, 12, 15 eller 20 mm, men kan fås endnu større.

Afstandsprofilen er fyldt med et fugtabsorberede middel, der kan opsuge fugten i den luft, der bliver lukket inde i ruden under fremstillingen.

Samlingen af ruden sker med en fugemasse, der limer konstruktionen sammen. Termoruderne kan fås enkeltforseglede eller dobbeltforseglede. Forskellen er rent fremstillingsteknisk. Holdbarheden er ens.

Den almindelige 4-12-4 rude (4 mm glas – 12 mm luft – 4 mm glas) er en god klimaskærm. De lyddæmpende egenskaber er komfortable. Lysgennemgangen er stor. Egenskaber, som for de flestes vedkommende, kan gøres endnu bedre ved kombination af forskellige planglastyper.

På den måde kan termoruder fremstilles med vidt forskellige egenskaber, der netop opfylder en række nærmerede definerede krav.

BRANDRUDER

For et år siden var brandbeskyttelse karakteriseret af tætte, uigennemsigtige konstruktioner af stål og beton

I dag kan man tilbyde samme effektive brandbeskyttelse med brandbeskyttende ruder.

Brandbeskyttende glas skal give en veldefineret beskyttelse mod flammer og røggasser.

Glasset er opbygget af tynde lag floatglas med et eller flere mellemliggende lag af vandglas, der ved opvarmning holder glasstykkerne på plads og danner en effektiv barriere mod flammer og røggasser. Måden at montere de brandbeskyttende glas på, har en afgørende betydning for dets funktion.

Lad Karl-E rådgive dig i valg af brandbeskyttende glas og montering heraf.

ENERGI RUDER

En energirude er en termorude, hvor det ene af glaslagene er forsynet med en lavemissions belægning.

En 4-12-4 energirude har en langt bedre isoleringsevne end den almindelige 4-12-4 termorude. Hvis du skifter din almindelige termorude ud med en energirude, så kan du begynde at spare penge på varmeregningen fra dag ét!

I langt de fleste tilfælde vil det sige at din investering har betalt sig hjem allerede efter 3 år.

Energiruder giver desuden et langt mere behageligt indeklima, fordi de reducerer det såkaldte “kuldenedfald” fra ruden, som opstår, når der er en temperaturforskel mellem inder- og ydersiden af ruden på bare 6 grader. Hvis man ønsker at kontrollere om den usynlige belægning er til stede, kan en tændt lighter holdes op foran termoruden.
Så spejles flammen to gange i hver glasflade. Der hvor belægningen findes, har spejlingen en anden farve, rødlig eller blågrå. Det forudsættes altid, at energisbelægningen vender ind mod termorudens hulrum. Det er ligegyldigt, hvilken side af ruden, der vender ind mod rummet. Sidder belægningen på det yderste glas, kan glasset have en svag solafskærmende effekt, afhængig af produktet.

Ud over sparede energikroner, er rumkomforten med en energirude mærkbart øget, fordi oplevelsen af kuldeudstråling fra vinduet er mindre. Med en energirude får man således ingen “kold skulder”. Rumtemperaturen stiger uden at man skal skrue yderligere op for varmen. Det eneste der falder er varmeregningen.

Alle energiruder er certificeret i henhold til Energimærkeordningens energiklasser og mærket med energiklasse A.

Alle termoruder udskiftes i dag til energitermoruder uden merpris.

SELVSRENSENDE RUDER

En revolution inden for glas!

Nu kan du bruge naturens kræfter til at holde dine vinduer rene for organisk snavs! En letrensende rude giver dig renere og pænere vinduer med minimal rengøring.

Letrensende ruder er en almindelig glastype med en specialbelægning udenpå med en avanceret dobbeltvirkning. Når glasset udsættes for dagslys, reagerer belægningen på følgende 2 måder: Først nedbrydes organisk snavs, og derefter “flyder” regnvandet ned ad glasset, så de løse partikler af snavs vaskes væk.