Energiruder

En energirude er en termorude, hvor det ene af glaslagene er forsynet med en lavemissions belægning.
En 4-12-4 energirude har en langt bedre isoleringsevne end den almindelige 4-12-4 termorude.

Hvis du skifter din almindelige termorude ud med en energirude, så kan du begynde at spare penge på varmeregningen fra dag ét! I langt de fleste tilfælde vil det sige at din investering har betalt sig hjem allerede efter 3 år.

Energiruder giver desuden et langt mere behageligt indeklima, fordi de reducerer det såkaldte "kuldenedfald" fra ruden, som opstår, når der er en temperaturforskel mellem inder- og ydersiden af ruden på bare 6 grader..

Hvis man ønsker at kontrollere om den usynlige belægning er til stede, kan en tændt lighter holdes op foran termoruden. Så spejles flammen to gange i hver glasflade. Der hvor belægningen findes, har spejlingen en anden farve, rødlig eller blågrå. Det forudsættes altid, at energisbelægningen vender ind mod termorudens hulrum. Det er ligegyldigt, hvilken side af ruden, der vender ind mod rummet. Sidder belægningen på det yderste glas, kan glasset have en svag solafskærmende effekt, afhængig af produktet.

Ud over sparede energikroner, er rumkomforten med en energirude mærkbart øget, fordi oplevelsen af kuldeudstråling fra vinduet er mindre. Med en energirude får man således ingen "kold skulder". Rumtemperaturen stiger uden at man skal skrue yderligere op for varmen.
Det eneste der falder er varmeregningen.

Alle energiruder er certificeret i henhold til Energimærkeordningens energiklasser og mærket med energiklasse A.

Alle termoruder udskiftes i dag til energitermoruder uden merpris.

Comments are closed.